Reklama

Kuskus izraelski

Nieco egzotyki na twoim stole.

Składniki:

400 g kuskusu

20 g granatu

4 szt. szalotki

3 ząbki czosnku

100 g słodkiej papryki

100 g suszonych moreli

100 ml bulionu drobiowego

100 g prażonych migdałów

30 ml oliwy

Ostra papryka

Sól, pieprz

Zobacz, jak krok po kroku przygotować kuskus:

Paprykę pokrój w kostkę. Drobno posiekaj morele, migdały, szalotkę i czosnek. Gotuj kuskus w osolonej wodzie 6-7 minut. Podsmaż paprykę z czosnkiem na oliwie, dodaj migdały, ugotowany kuskus. Wlej bulion. Dodaj morele, nasiona granatu, szalotkę. Gotuj, aż bulion w połowie odparuje.

Reklama
Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy