Reklama

Reklama

Kuszące miniserniki

Czas przyrządzenia: 50 minut

Składniki (na 12 sztuk)

  • 3 jajka
  • 125 g cukru
  • 2 opakowania cukru wanilinowego
  • 500 g twarogu sernikowego (zmielonego)
  • 250 g śmietanki kremówki 30 proc.
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • 400 g malin
  • 2 łyżki cukru pudru

Jak je przygotować? Znajdziesz na kolejnej stronie >>>

Przygotowanie

1. Do twarogu dodaj 100 g śmietanki, zmiksuj. Następnie dodaj jajka, cukier, 1 opakowanie cukru wanilinowego oraz proszek budyniowy. Zmiksuj, by składniki się połączyły. Formę do muffinek wyłóż papilotkami. Wlej masę serową. Do środka każdego serniczka wciśnij po 2-3 maliny. Piecz ok. 35 min w temp. 180°C. Wystudzone serniczki wstaw do lodówki na kilka godzin. 

2. Kilkanaście malin odłóż. Pozostałe rozdrobnij blenderem, przetrzyj przez sitko, następnie wymieszaj z cukrem pudrem. Pozostałą śmietankę ubij na sztywno, pod koniec wsypując cukier wanilinowy. Serniczki udekoruj ubitą śmietanką, musem oraz odłożonymi malinami

Reklama

Rada

Ubitą śmietankę wymieszaj z serkiem mascarpone - będzie bardziej sztywna.

Zobacz także:

Świat & Ludzie
Dowiedz się więcej na temat: miniserniczki | babeczki | przepisy

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy