Kuszące miniserniki

Składniki
(na 12 sztuk)
- 3 jajka
- 125 g cukru
- 2 opakowania cukru wanilinowego
- 500 g twarogu sernikowego (zmielonego)
- 250 g śmietanki kremówki 30 proc.
- 1 opakowanie budyniu waniliowego
- 400 g malin
- 2 łyżki cukru pudru
Jak je przygotować? Znajdziesz na kolejnej stronie >>>
Przygotowanie
1. Do twarogu dodaj 100 g śmietanki, zmiksuj. Następnie dodaj jajka, cukier, 1 opakowanie cukru wanilinowego oraz proszek budyniowy. Zmiksuj, by składniki się połączyły. Formę do muffinek wyłóż papilotkami. Wlej masę serową. Do środka każdego serniczka wciśnij po 2-3 maliny. Piecz ok. 35 min w temp. 180°C. Wystudzone serniczki wstaw do lodówki na kilka godzin.
2. Kilkanaście malin odłóż. Pozostałe rozdrobnij blenderem, przetrzyj przez sitko, następnie wymieszaj z cukrem pudrem. Pozostałą śmietankę ubij na sztywno, pod koniec wsypując cukier wanilinowy. Serniczki udekoruj ubitą śmietanką, musem oraz odłożonymi malinami
Rada
Ubitą śmietankę wymieszaj z serkiem mascarpone - będzie bardziej sztywna.
Zobacz także: