Reklama

Lasagne ze szpinakiem

Składniki na cztery porcje

  • 1 paczka makaronu lasagne
  • 50 dag szpinaku
  • 2 piersi kurczaka
  • 1 szklanka śmietanki
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 kulka mozzarelli
  • 10 dag parmezanu
  • 4 łyżki oleju
  • sól, pieprz, oregano

Składniki na sos

  • 2 szklanki mleka
  • po 2 łyżki masła i mąki
  • 15 dag startego żółtego sera

Przygotowanie:

1. Cebulę i czosnek pokroić, zeszklić na oleju. Dodać opłukany szpinak, udusić, przyprawić.

2. Zrobić sos: mąkę zasmażyć z masłem, wlać mleko. Gotować, mieszając dokładnie, aż zgęstnieje. Doprawić, dodać ser.

3. Kurczaka pokroić, obsmażyć. W natłuszczonej formie układać warstwowo sos, makaron, szpinak, kurczaka, mozzarellę. Piec 40 min w temp. 180°C, pod koniec posypać tartym parmezanem.

Zobacz również:


Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy