Reklama

Lazania z jajkiem

Składniki

  • 9 płatów makaronu lazania
  • 400 g mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 150 g cukinii
  • 25 g masła
  • 25 g mąki
  • 200 ml mleka
  • 4 jajka na twardo
  • 100 g startego sera żółtego
  • 2 łyżki oleju do smażenia
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Na 2 łyżkach oleju zeszklij posiekaną cebulę. Wrzuć mięso, smaż ok. 5 min. Dodaj pomidory, duś ok. 10 min. Dopraw. Cukinię pokrój w plasterki. Obsmaż.

Do roztopionego masła wsyp mąkę, mieszając smaż ok. 2 min. Wlej mleko i gotuj, aż sos zgęstnieje. Dopraw. Na dnie naczynia rozłóż 3 płaty makaronu. Ułóż cukinię i plasterki jajek, posmaruj ½ sosu beszamelowego.

Przykryj 3 płatami makaronu, rozłóż mięso. Na wierzchu ułóż pozostałe płaty makaronu, posmaruj sosem i posyp serem. Piecz ok. 45 min w temp. 180°C.

Reklama

Zobacz także:


Świat & Ludzie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy