Reklama

Leczo z parówkami

Wyjątkowo szybki, prosty przepis na sycący obiad - leczo w wersji z parówkami.

Składniki

  • 3 parówki
  • cebula
  • 4 łyżki oleju rzepakowego
  • pół łyżeczki syropu z agawy
  • łyżeczka papryki ostrej
  • pół łyżeczki papryki wędzonej
  • 4 pokrojone czerwone papryki
  • puszka pomidorów
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

1. W garnku rozgrzej olej, dodaj posiekaną cebulę i pokrojone w plasterki parówki. 

2. Smaż chwilę i dołóż papryki. Dodaj pomidory, wsyp przyprawy i wlej syrop. 

3. Duś bez przykrycia przez 10 minut, dopraw solą oraz pieprzem.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy