Lekka sałatka ze szpinakiem

123RF/PICSEL

Składniki

Składniki na 2 porcje:

  • 2 łyżki ocet balsamiczny
  • garść botwinka
  • garść rukola
  • 1 łyżeczka miód
  • garść liście szpianku
  • 1 ząbek czosnek
  • garść roszponka
  • 3 łyżki oliwa
  • 1 strąk żółta papryka
  • 1 łyżeczka tabasco
  • sól
  • 2 pomidory
  • główka sałata
  • 1 cebula sałatkowa
10 min
1-2 osoby

Opłukać zieleninę, osuszyć. Pomidory pokroić na cząstki. Oczyszczoną paprykę pociąć w paseczki. Obrać cebulę i pokroić w talarki. Składniki wymieszać.

Ocet balsamiczny utrzeć na gładko z miodem i tabasco oraz szczyptą soli. Wcisnąć czosnek. Ucierając widelcem dodawać małe porcje oliwy. Sałatkę skropić sosem.

Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas