Lemoniada arbuzowa z miętą i melisą
Przepis dla dwóch osób - z książki "Zioła na talerzu".
Przygotowanie:
Umyj truskawki, wykrój arbuza.
Umieść owoce w mikserze, dodaj sok cytryny, miód, miętę oraz melisę. Na koniec wrzuć lód.
Miksuj i pij od razu.
Przepis pochodzi z książki "Zioła na talerzu", w której 15 niezwykle popularnych i utalentowanych kucharzy, szefów kuchni oraz blogerów kulinarnych opowiada swoje pachnące historie o tym, jak zakochali się w aromacie i smaku świeżych ziół.
"Zioła na talerzu", autorzy: Zofia Cudny, Marta Dymek, Lara Gessler, Tomek Jakubiak, Samar Khanafer, Daria Ładocha, Grzegorz Łapanowski, Marieta Marecka, Marianna Medyńska, Eliza Mórawska-Kmita, Andrzej Polan, Paweł Sacha, Maia Sobczak, Jurek Sobieniak, Tomek Woźniak. Wydawnictwo Edipresse. Premiera: 4 kwietnia 2018 r.