Liczy się fantazja
Myślisz, że nie potrafisz gotować? Uruchom wyobraźnię i przekonaj się, że w kuchni wszystko jest możliwe - z najprostszych składników możesz wyczarować pyszne i pięknie prezentujące się dania!
Ugotowanie budyniu to żadna sztuka, a dzięki odpowiednim dodatkom możemy sprawić, że będzie to wspaniały deser.
Opakowanie budyniu waniliowego
30 g cukru
100 ml mleka
Puszka (400 ml ) mleka kokosowego
1 mango
wiórki kokosowe
Ugotuj budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu, ale zamiast samego mleka użyj mieszanki 100 ml mleka i 400 ml mleczka kokosowego. Dekoruj plasterkami mango i wiórkami kokosowymi.
Opakowanie budyniu waniliowego
20 g cukru
500 ml mleka
1,5 łyżeczki kakao
4 łyżki wiórków czekoladowych
Ugotuj budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu. 1/3 budyniu zmieszaj z kakao. Ciemny i jasny budyń nakładaj na przemian do salaterek. Dekoruj wiórkami czekoladowymi.
12 herbatników
Opakowanie budyniu waniliowego
20 g cukru
500 ml mleka
4 łyżki sosu karmelowego
Ugotuj budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu. Nakładaj do salaterek na przemian z pokruszonymi herbatnikami. Polej sosem karmelowym
Słoik (720 ml) wiśni
Kawałek cynamonu
Gwiazdka anyżeku
Szczypta mielonych goździków
64 g cukru
Opakowanie cukru waniliowego
2 łyżeczki skrobi
Opakowanie budyniu waniliowego
500 ml mleka
Sok z wiśni zagotuj z przyprawami i 45 g cukru. Skrobię zmieszaj z 50 ml zimnej wody i dodaj do gotującego się soku. Gotuj 2 minuty cały czas mieszając. Wyjmij cynamon i anyżek, dodaj wiśnie.
Budyń ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Budyń i kisiel wiśniowy nakładaj do salaterek.