Lody z kokosem
Składniki
- duże opakowanie jogurtu greckiego (33 dag)
- 100 ml słodzonego mleka skondensowanego z puszki
- 25 dag wiórków kokosowych
Jogurt grecki przełóż do miski, wlej mleko skondensowane i wsyp wiórki. Całość dokładnie zmiksuj.
Masę przełóż do maszyny do lodów lub wstaw do zamrażarki na kilka godzin. W tym czasie, co pół godziny, musisz ją dokładnie wymieszać (w ten sposób pozbędziesz się kryształków lodu).
Jeżeli używasz schłodzonej sorbetiery, lody będą gotowe w dużo krótszym czasie. Musisz wcześniej dobrze schłodzić misę sorbetiery (minimum 24 godziny). Po tym czasie włóż do niej przygotowaną masę i po około 10 minutach mieszania lody będą już gotowe.
Możesz podawać je w miseczkach zrobionych z przekrojonego na pół kokosa.