Reklama

Lody z kokosem

Składniki

  • duże opakowanie jogurtu greckiego (33 dag)
  • 100 ml słodzonego mleka skondensowanego z puszki
  • 25 dag wiórków kokosowych

Jogurt grecki przełóż do miski, wlej mleko skondensowane i wsyp wiórki. Całość dokładnie zmiksuj.

Masę przełóż do maszyny do lodów lub wstaw do zamrażarki na kilka godzin. W tym czasie, co pół godziny, musisz ją dokładnie wymieszać (w ten sposób pozbędziesz się kryształków lodu).

Jeżeli używasz schłodzonej sorbetiery, lody będą gotowe w dużo krótszym czasie. Musisz wcześniej dobrze schłodzić misę sorbetiery (minimum 24 godziny). Po tym czasie włóż do niej przygotowaną masę i po około 10 minutach mieszania lody będą już gotowe.

Reklama

Możesz podawać je w miseczkach zrobionych z przekrojonego na pół kokosa.


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy