Reklama

Łosoś z fetą

Składniki

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • ok. 30 dag świeżego łososia (bez skóry)
  • 40 dag mrożonego szpinaku
  • 10 dag sera feta
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z cytryny
  • sól i pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • jajko
  • olej

Przygotowanie:

Szpinak rozmroź i odsącz na sitku. Podsmaż na rozgrzanym oleju i dopraw do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i trzymaj na ogniu, aż odparuje woda. Odstaw do ostygnięcia. 

Rozłóż ciasto francuskie. Na jednej połowie nałóż warstwowo: szpinak, plasterki sera feta i łososia. Całość skrop cytryną i lekko oprósz solą.

Ciasto złóż na pół, podwiń brzegi pod spód, a wierzch posmaruj rozmąconym jajkiem. 

Blachę wyłóż papierem do pieczenia i rozłóż rybę. Piecz 40 minut w temperaturze 180°C. 

Zobacz także:

Reklama


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy