Reklama

Łosoś z grilla na papryce

Czerwona, zielona, żółta – wszystkie pyszne i zdrowe. Teraz papryki są najsmaczniejsze i najbardziej wartościowe.

Składniki

  • 30 dag filetu z łososia ze skórą
  • po strąku papryki czerwonej, zielonej i żółtej
  • łyżeczka pieprzu cytrynowego
  • łyżeczka oleju
  • łyżeczka soku z cytryny
  • kilka listków świeżej bazylii
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

1. Filet umyj, osusz papierowym ręcznikiem i podziel na porcje. 

2. Skrop olejem i posyp pieprzem cytrynowym. Wstaw do lodówki na mniej więcej pół godziny. 

3. Patelnię grillową posmaruj cienko olejem i usmaż łososia z obu stron. Obok ryby podsmaż na patelni pokrojoną na kawałki paprykę. 

4. Usmażonego łososia przełóż na talerz, a paprykę pozostaw, aż zmięknie. Grilluj ją na małym ogniu. Pod koniec dopraw solą i pieprzem. 

5. Przełóż paprykę na półmisek, ułóż na niej kawałki łososia i skrop sokiem z cytryny. l Udekoruj listkami bazylii.

Reklama

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy