Majerankowe kotleciki z kaszy gryczanej
Chrupiące, aromatyczne kotleciki gryczane z jogurtowym sosem to wyśmienity pomysł na szybki obiad.

Składniki
- 300 g ugotowanej kaszy gryczanej
- 3 marchewki
- pół chili
- jajko
- bułka tarta do obtoczenia
- pół litra oleju + do smażenia
- majeranek
- sól i pieprz
- 100 ml gęstego jogurtu
- pęczek szczypiorku
Sposób przygotowania:
Marchewkę obraną ścieramy na tarce. Chili drobno siekamy, bez gniazd nasiennych. Całość mieszamy z kaszą dodając listki majeranku, przyprawy i jajko. Formujemy placuszki.
Obtaczamy placuszki w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Jogurt doprawiamy pieprzem i solą oraz szczypiorkiem.
Kotleciki podajemy z dipem i dekorujemy świeżym majerankiem. Smacznego!