Reklama

Makaron w sosie grzybowym

Pyszny obiad w 30 minut!

Czas przyrządzenia: 30 minut
Składniki dla: 4

Składniki

  • 400 g makaronu wstążki
  • Sól
  • 250 g pieczarek
  • 150 g kurek
  • 1 cebula
  • 3 gałązki tymianku
  • 20 g masła
  • Pieprz
  • 200 ml bulionu
  • 200 g śmietany kremówki
  • 40 g boczku
  • 4 łyżki parmezanu

Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. 10 g masła roztopić na patelni, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojone pieczarki. Doprawić solą i pieprzem. Wlać bulion i śmietanę, gotować 5 minut.

Na drugiej patelni rozgrzać 10 g masła, dodać pokrojony w kawałki boczek, a następnie kurki. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Kurki dodać do sosu śmietanowego. Podawać z makaronem, posypane parmezanem.

Naleśniki z grzybami

Reklama
Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy