Makaron w sosie grzybowym
Pyszny obiad w 30 minut!
Składniki
- 400 g makaronu wstążki
- Sól
- 250 g pieczarek
- 150 g kurek
- 1 cebula
- 3 gałązki tymianku
- 20 g masła
- Pieprz
- 200 ml bulionu
- 200 g śmietany kremówki
- 40 g boczku
- 4 łyżki parmezanu
30 min
4
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. 10 g masła roztopić na patelni, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojone pieczarki. Doprawić solą i pieprzem. Wlać bulion i śmietanę, gotować 5 minut.
Na drugiej patelni rozgrzać 10 g masła, dodać pokrojony w kawałki boczek, a następnie kurki. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Kurki dodać do sosu śmietanowego. Podawać z makaronem, posypane parmezanem.