Makaron z dynia i pomidorkami koktajlowymi
Tanie, szybki i pyszne.

Składniki
- 40 dag makaronu spaghetti
- cebula
- 4 ząbki czosnku
- pół dyni hokkaido
- 20 dag pomidorków koktajlowych
- kilka gałązek tymianku
- pieprz i sól
- sok z cytryny
- parmezan
- oliwa
Spaghetti ugotuj al dente w posolonej wodzie. Odcedź i odsącz. l
Na patelni rozgrzej oliwę i lekko podsmaż posiekaną cebulę i czosnek. Wrzuć pokrojoną w kostkę dynię.
Chwilę podsmaż i dodaj sól oraz pieprz. Wszystko razem podduś, aż dynia trochę zmięknie. Tuż przed końcem dodaj listki tymianku i przekrojone pomidorki.
Na patelnię z dynią wrzuć makaron. Wszystko razem podgrzej, dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Danie posyp parmezanem.