Reklama

Makaron z papryką

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • pieprz
  • sól
  • 1 szt. żółta papryka
  • 1 łyżeczka koncentrat pomidorowy
  • natka pietruszki
  • 400 g makaron penne
  • 1 szt. czerwona papryka
  • 1 łyżka olej
  • 1 szt. cebula
  • 100 g bekon
  • 200 g śmietanka 30%

Cebulę, paprykę i bekon pokroić w cienkie paski. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Na rozgrzanym oleju smażyć bekon i cebulę (2-3 minuty), dodać paprykę, a następnie koncentrat pomidorowy. Smażyć jeszcze 3 minuty. Zalać śmietaną. Sos gotować 2-3 minuty, doprawić solą i pieprzem. Makaron odcedzić zmieszać z sosem, posypać pokrojoną natką.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy