Makowe Uszy Hamana

Hamantasze, zwane też Uszami Hamana- tradycyjne żydowskie ciasteczka.
Hamantasze, zwane też Uszami Hamana- tradycyjne żydowskie ciasteczka.123RF/PICSEL

Składniki

na ciasto

  • 200 g masła
  • 180 g cukru
  • 2 jajka
  • 4 łyżki mleka
  • 250 g mąki
  • 200 g mielonych migdałów
  • cukier puder do posypania

na nadzienie

  • 1 szklanka zmielonego maku
  • 1/2 szklanki mleka
  • 70 g rodzynek
  • 3-4 łyżki cukru
  • 2 łyżki miodu
  • skórka starta z 1 cytryny
  • 2 łyżki rumu
Zmysłowe smaki: Tradycyjny makowiecINTERIA.TVInteria.tv
Świat & Ludzie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?