Makowiec z kruszonką

Możesz wykorzystać gotową masę makową, ale często jest ona wodnista, więc koniecznie odsącz ją na sicie.
Możesz wykorzystać gotową masę makową, ale często jest ona wodnista, więc koniecznie odsącz ją na sicie.123RF/PICSEL

Składniki

na spód

  • 25 dag mąki
  • 15 dag masła
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 1/4 szklanki mleka
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

na nadzienie

  • 50 dag maku
  • 10 dag cukru
  • 20 dag mielonych migdałów
  • po 5 dag rodzynek, skórki pomarańczowej i siekanych orzechów
  • 3 jajka
  • 1 l mleka
  • 50 ml rumu
  • aromat migdałowy

na kruszonkę

  • 15 dag mąki
  • 10 dag masła
  • 8 dag cukru
  • 5 dag wiórków kokosowych
Kruche ciasto z owocami i beząInteria KulinariaInteria Kulinaria
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?