1. Rozgrzej piekarnik do 200°C.
2. Nadziej każdego kurczaka plasterkiem pomarańczy, imbirem, liściem laurowym i ząbkiem czosnku, dzięki temu przejdzie aromatem od środka.
3. Przypraw kurczaczka solą i pieprzem.
4. Owiń każdego kurczaczka boczkiem i odstaw do lodówki do momentu włożenia do piekarnika.
5. Włóż kurczaki do piekarnika i piecz 45 minut.
6. Wyjmij kurczaki i odstaw na 10 minut przed podaniem.
Od listopada na kanale Polsat Food Network Jenny i Reza odkrywają talenty swoich uczniów w "Bajecznej akademii kulinarnej Jenny i Rezy". Ta para mistrzów kuchni potrafi wyzwolić entuzjazm do jedzenia nawet u najsłabszych kucharzy. Zaczynając od podstaw gotowania i docierając do zawiłości przepisów kuchni śródziemnomorskiej i azjatyckiej, uczestnicy programu przygotowują wyśmienite uczty pod uważnym okiem słynnych gospodarzy i w atmosferze doskonałej zabawy.
Kiedy nadchodzą Święta i Nowy Rok, Jenny i Reza mają pole do popisu, stawiając przed swoimi uczniami prawdziwe wyzwania. Choć potrawy, jakie przygotowują, są wyrafinowane, z Jenny i Rezą stają się bajecznie proste.
Zapraszamy do świątecznego stołu Jenny Morris i Rezy Mahammada. Oto przepisy na świąteczne i noworoczne przysmaki, wprost z "Bajecznej akademii kulinarnej".
"Bajeczna akademia kulinarna Jenny i Rezy"
Od poniedziałku do piątku o 17:30 na Polsat Food Network