Malezyjskie curry z ciecierzycy z garam masalą

Jedna porcja dania ma około 310 kcal
Jedna porcja dania ma około 310 kcal123RF/PICSEL

Składniki

  • 800 g ciecierzycy z puszki
  • 3 cebule
  • 2 pomidory
  • 1 łyżka startego imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki posiekanej kolendry
  • 2 łyżki oleju
  • 2 liście laurowe
  • 5 goździków
  • 5 ziaren kardamonu
  • 6 ziaren pieprzu
  • 1 łyżeczka ziaren kminu rzymskiego
  • 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 2 łyżeczki przyprawy garam masala
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Katarzyna Popowska to kobieta orkiestra Styl.pl