Marokańskie klopsiki z kuskusem

Marokańskie klopsiki
Marokańskie klopsiki123RF/PICSEL

Składniki

  • 300 g mięsa mielonego wołowego
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1/2 pęczka mięty
  • 1 jajko
  • 30 g bułki tartej
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chili
  • 4 łyżki oliwy
  • pół łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 puszka pomidorów
  • 2 liście laurowe
  • 70 g oliwek bez pestek
  • 2 łyżeczki miodu
  • 50 g kuskusu
  • 1/2 pęczka dymki
  • 100 g miękkich fig i moreli
  • 30 g pistacji
  • 100 ml świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego
  • 2-3 łyżki soku z cytryny
  • po 1/4 łyżeczki mielonej kolendry i imbiru
  • sól, pieprz
Gwiazdy na gali Doskonałość Mody 2016Styl.pl
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?