Reklama

Marynowana dynia

Idealny dodatek do sałatek i mięs? Marynowana dynia sprawdzi się wyśmienicie. Przepis jest naprawdę prosty!

Składniki

  • 1½ kg dyni
  • 6 szklanek wody
  • 1 szklanka octu 10%
  • 1 szklanka musztardy francuskiej
  • 4 liście laurowe
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • 9 łyżek cukru
  • 2 łyżki soli

Przepis pochodzi z 401. odcinka programu "Ewa gotuje".

Sposób przygotowania:

Do wody wlać ocet. Posłodzić i posolić, dodać przyprawy oraz musztardę. Wymieszać i zagotować.

Dynię obrać ze skórki, oczyścić i pokroić w średniej wielkości kostkę. Ciasno ułożyć w wyparzonym słoiku i zalać marynatą. Zakręcić i pasteryzować przez 20 minut.

Polsat
Dowiedz się więcej na temat: dynia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy