Meksykańskie zawijańce
Cukinia: łatwa w obróbce i pyszna, a zrobisz z niej sałatkę, przekąskę, zupę i danie główne!
Sposób przygotowania:
1. Mięso obsmażyć na oleju, doprawić solą, pieprzem i nasionami kolendry, wlać 1/2 l wody, dusić 20 min. Wyjąć mięso, posiekać, połączyć z odcedzoną fasolą i kukurydzą, posiekaną dymką i połową świeżej kolendry, skórką z cytryny i połową sera, doprawić na ostro.
2. Cukinie umyć, pokroić wzdłuż na plastry, posolić, po 15 min układać je po 3, nadziewać, zwinąć.
3. Pomidory rozgotować w bulionie po mięsie, doprawić solą, pieprzem, bazylią, przelać do naczynia żaroodpornego, ułożyć zawijańce, posypać resztą sera, piec 15 min w temperaturze 200°C.
Zobacz także: