Minipizze
Składniki
- 2 sztuki drożdżowe bułeczki (niesłodkie)
- 4 łyżki starty żółty ser
- pomidor
- keczup
- 3 plastry szynka
- 1 ząbek czosnek
- suszona bazylia i oregano
- sól, pieprz
- pieprz
10 min
3-4 osób
Bułeczki przekrój i posmaruj keczupem. Na każdą nakładaj warstwę pokrojonej w cienkie paski szynki.
Pomidora sparz wrzątkiem i obierz ze skórki. Pokrój w plastry.
Pieczarki oczyść, szybko opłucz pod bieżącą wodą i pokrój w plasterki. Ułóż na szynce. Odrobinę posól. Na pieczarkach ułóż plastry pomidora. Posyp suszonymi ziołami, solą i pieprzem.
Na wierzch każdej bułeczki posyp grubą warstwę startego żółtego sera i na 10 minut włóż do gorącego piekarnika.
Do minipizzy podawaj keczup i gorący czerwony barszczyk.