Mus z leśnych jagód z chrupiącą kruszonką czekoladową

Mus z leśnych jagód z chrupiącą kruszonką czekoladową
Mus z leśnych jagód z chrupiącą kruszonką czekoladowąmateriały prasowe

Składniki

kruszonka czekoladowa

  • 80 g mąki pszennej typ 500
  • 30 g kakao
  • 20 g cukru pudru
  • 60 g masła

mus z leśnych jagód

  • 10 g żelatyny
  • 40 ml wody
  • 200 g jagód
  • 40 g cukru pudru
  • sok z ½ cytryny
  • 200 ml śmietanki 36%

na mus z czekolady deserowej z ekstraktem z igieł sosny

  • 200 ml śmietanki 36%
  • 120 g czekolady deserowej 70%
  • 20 g cukru kryształu
  • 30 ml wody
  • 40 g żółtek kurzych
  • 10 ml ekstraktu z igieł sosny

na czekoladowy zamsz

  • 60 g masła kakaowego
  • 60 g czekolady

dodatkowo

  • świeże owoce lasu
  • zmiksowane pistacje
  • dekoracja z czekolady
materiały prasowe
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?