Nadziewane cannelloni (cannelloni ripieni)

Nadziewane cannelloni
Nadziewane cannellonimateriały prasowe

Składniki

na cannelloni:

  • 300 g mąki
  • 3 duże jajka

na nadzienie:

  • 350 g mielonego mięsa
  • 2 średniej wielkości jajka
  • 60 g kiełbasy, pokrojonej w kostkę
  • 50 g szynki, pokrojonej w kostkę
  • 50 g sera scamorza, pokrojonego w kostkę
  • 2 łyżki tartego sera pecorino
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 garść posiekanej pietruszki
  • 1 ząbek czosnku, posiekany
  • szczypta soli

na sos pomidorowy:

  • 400 ml przecieru pomidorowego
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 2 łyżki oliwy
  • szczypta soli

na dekorację:

  • świeże liście bazylii
  • 50 g sera pecorino
Makaron z wędzonym łososiem i rukoląStyl.pl
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?