Naleśniki po meksykańsku na ostro

Naleśników nigdy dość.

Naleśniki po meksykańsku
Naleśniki po meksykańskumateriały prasowe

Składniki

  • 8 usmażonych naleśników (wg przepisu obok)
  • 60 dag mielonego mięsa
  • 4 pomidory
  • 1 puszk kukurydzy
  • 2 cebule
  • 3 łyżki pasty pomidorowej
  • 10 dag sera żółtego
  • 1/2 szklanki gęstej śmietany
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz, chili

Przygotowanie:

Pomidory i cebulę pokroić w kostkę. Kukurydzę odcedzić, szczypiorek posiekać.

Olej rozgrzać na patelni, wrzucić cebulę i mielone mięso, usmażyć, dodać pastę pomidorową, podlać wodą, zagotować, doprawić. Dodać pokrojone pomidory i kukurydzę, dusić jeszcze 5 minut.

Na naleśniki nakładać po porcji farszu, zwijać w rulony. Ułożyć w szerokim naczyniu do zapiekania, posypać startym serem, piec w temp. 200°C około 10 minut. Po wyjęciu udekorować szczypiorkiem i śmietaną.

Zobacz także:

Redakcja Styl.pl gościła w Zalipiankach Ewy WachowiczStyl.pl
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas