Reklama

Naleśniki z owocami i sosem czekoladowym

Składniki

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 duże jajka
  • 2 łyżki masła
  • 500 ml mleka
  • 1/2 szklanki gazowanej wody szczypta soli
  • po 1 garści truskawek, borówek i malin
  • 1/2 tabliczki mlecznej czekolady
  • 5 łyżek śmietanki 36 proc.
  • cukier puder do oprószenia
  • olej do smażenia
  • listki mięty do dekoracji

Wbij do dużej miski jajka. Wlej mleko, wodę, roztopione i ostudzone masło, wsyp szczyptę soli. Dodaj mąkę i wszystko zmiksuj. 

Na patelni rozgrzej odrobinę oleju. Nalej porcję ciasta i smaż na średnim ogniu z dwóch stron, do zezłocenia. 

Na każdy naleśnik nałóż porcję owoców i zwiń w rulon. Oprósz cukrem pudrem.

Czekoladę roztop i wymieszaj ze śmietanką. Polej naleśniki sosem czekoladowym i ozdób listkami mięty.

Zobacz także:


Tele Tydzień
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy