Reklama

Naleśniki z sosem imbirowym

Rozpieść się wyjątkowym śniadaniem z dodatkiem imbiru, który świetnie rozgrzewa i chroni przed infekcjami.

Składniki

  • ciasto naleśnikowe
  • 2 szklanki pokrojonej dyni
  • 10 dag sera białego

Składniki na sos imbirowy

  • 250 ml soku pomarańczowego
  • łyżeczka miodu
  • łyżka startego imbiru

Sposób przygotowania:

1. Z ciasta usmaż naleśniki. Odstaw i przygotuj imbirowy sos. 

2. Do rondelka wlej sok pomarańczowy, dodaj miód oraz imbir. Całość gotuj przez 15 minut. Następnie przelej przez sitko, usuwając imbir. 

3. Dynię ugotuj i rozgnieć widelcem razem z serem. Wymieszaj z imbirowym syropem. Posmaruj nadzieniem naleśniki i złóż je w trójkąty.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy