Reklama

Reklama

Naleśniki z twarożkiem i bananami

Pożywne śniadanie.

Składniki na ciasto

  • 2 szklanki mąki tortowej
  • 1 budyń śmietankowy bez cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 2 jajka
  • 250 ml mleka
  • 1 szklanka gazowanej wody
  • szczypta soli

Składniki dodatkowe

  • 250 g tłustego twarogu
  • 3 duże dojrzałe banany
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

Przygotuj ciasto: mąkę przesiej przez sito z proszkiem budyniowym. Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj rózgą, aż ciasto lekko się spieni.

Rozgrzej na patelni odrobinę oleju. Wylej porcję ciasta i smaż, aż się zezłoci. Przewróć na drugą stronę i smaż jeszcze minutę. W ten sposób usmaż resztę naleśników.

Do miseczki przełóż twaróg i jednego obranego banana. Rozgnieć je dokładnie widelcem. Dodaj śmietanę, jogurt i cukier. Wszystko wymieszaj.

Pokrój pozostałe banany w cienkie plasterki. Na każdy naleśnik nałóż masę twarożkową i kilka plasterków bananów. Zwiń w ruloniki. 

Reklama



Tele Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje