Nowe wcielenie kostek rosołowych

article cover
123RF/PICSEL

Nowe wcielenie kostek rosołowych

Doskonałe do podkręcania smaku są kiszonki. Ogórki kroimy na kawałki. Dodajemy oliwę i przyprawy, które lubimy. Niezastąpiony jest w tym przypadku czosnek. Dwa ząbki w zupełności wystarczą. Całość miksujemy i po przelaniu do odpowiedniej formy zamrażamy. Bulion przygotowany na bazie domowych składników wzmacnia nasz organizm i buduje jego odporność. Poza tym rosół nawilża śluzówki w nosie i łagodzi objawy kaszlu. Dlatego jest zalecany przez dietetyków i lekarzy.
Doskonałe do podkręcania smaku są kiszonki. Ogórki kroimy na kawałki. Dodajemy oliwę i przyprawy, które lubimy. Niezastąpiony jest w tym przypadku czosnek. Dwa ząbki w zupełności wystarczą. Całość miksujemy i po przelaniu do odpowiedniej formy zamrażamy. Bulion przygotowany na bazie domowych składników wzmacnia nasz organizm i buduje jego odporność. Poza tym rosół nawilża śluzówki w nosie i łagodzi objawy kaszlu. Dlatego jest zalecany przez dietetyków i lekarzy.123RF/PICSEL
Wszystko dokładnie wymieszaj, a następnie przelej do pojemników na lód. W ten sposób wzbogaciłaś się o dwanaście ekologicznych i zdrowych kostek, które w dowolnym momencie możesz wykorzystać bez konieczności wychodzenia z domu.
Wszystko dokładnie wymieszaj, a następnie przelej do pojemników na lód. W ten sposób wzbogaciłaś się o dwanaście ekologicznych i zdrowych kostek, które w dowolnym momencie możesz wykorzystać bez konieczności wychodzenia z domu.123RF/PICSEL
Jeżeli po niedzielnym obiedzie została ostatnia chochelka rosołu, nie wylewaj jej. Przelej ją do blendera, dorzuć posiekaną pietruszkę, kolendrę i rozmaryn. Przyda się także odrobina pieprzu i szczypta papryki.
Jeżeli po niedzielnym obiedzie została ostatnia chochelka rosołu, nie wylewaj jej. Przelej ją do blendera, dorzuć posiekaną pietruszkę, kolendrę i rozmaryn. Przyda się także odrobina pieprzu i szczypta papryki.123RF/PICSEL
Okazuje się, że doprawienie bulionu nie musi odbywać się sztampowo. Czym zastąpić popularne kostki rosołowe?
Okazuje się, że doprawienie bulionu nie musi odbywać się sztampowo. Czym zastąpić popularne kostki rosołowe? 123RF/PICSEL
Kostkami, ale zrobionymi przez siebie. Wystarczy z zamrażarki wyciągnąć pojemnik do lodu i samemu wykonać aromatyczne sześciany.
Kostkami, ale zrobionymi przez siebie. Wystarczy z zamrażarki wyciągnąć pojemnik do lodu i samemu wykonać aromatyczne sześciany.123RF/PICSEL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?