Ocet na wzmocnienie
Ewa Wachowicz w programie "Ewa poleca" naturalny probiotyk, który wzmacnia układ odpornościowy.

Składniki
- 700 ml organicznego octu jabłkowego
- ¼ szklanki posiekanego czosnku
- ¼ szklanki posiekanej cebuli
- ¼ szklanki posiekanego imbiru
- ¼ szklanki tartego chrzanu
- 2 papryczki chili
- 2 łyżeczki kurkumy
Ocet na wzmocnienie - przygotowanie:
Warzywa wrzucić do słoika. Wsypać kurkumę i zalać octem jabłkowym.
Zamknąć, wymieszać i odstawić na minimum 48 godzin. Po tym czasie przelać przez gęste sito. Przechowywać w lodówce.
"Doktor Ewa" - jak siebie nazwała w programie Ewa Wachowicz - poleca dawkowanie: 1 łyżka rozcieńczona w kieliszku wody 2 razy dziennie rano i wieczorem. W przypadku przeziębienia można zwiększyć liczbę łyżek do 6.
Przepis pochodzi z programu "Ewa gotuje", który możesz zobaczyć na antenie Polsat w każdą sobotę o godz. 10.10.
Ocet na wzmocnienie krok po kroku - zobacz film:
Zobacz także inne przepisy Ewy Wachowicz: