Reklama

​Okoń morski pieczony w soli

Z kuchni hiszpańskiej.

Składniki:

1 średniej wielkości okoń morski

Cytryna

Ubite białka z 2 jajek

400 g soli

Pieprz biały

Pieprz czarny

170 ml oliwy

5 gałązek tymianku

3 ząbki czosnku

Bazylia

Łyżka cukru

Zobacz, jak krok po kroku upiec rybę w soli:

Skrop rybę oliwą, dopraw. Faszeruj tymiankiem i cytryną. Połącz sól z ubitymi białkami, dodaj 2 łyżki oliwy. Pokryj rybę przygotowaną mieszanką. Nagrzej piekarnik do 220 st. C i piecz rybę 25-30 minut.

Czosnek pieprz, sól, cukier, bazylię, rozdrobnij i połącz z oliwą. Rozłup i usuń solną pokrywę. Filet podawaj z sosem.

Reklama
Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy