Reklama

Omlet dyniowy

Idealny pomysł na pożywne śniadanie lub pożywną przekąskę w ciągu dnia.

Składniki

  • 2 jajka
  • 80 g ugotowanej lub upieczonej dyni
  • 30 g mąki owsianej
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 g oleju kokosowego

Sposób przygotowania:

Całe jajka zmiksować na najwyższych obrotach na puszystą masę. Dodać dynię i ponownie zmiksować. Dodać mąkę, proszek i cynamon, zmiksować. Omlet smażymy na oleju kokosowym, na małym ogniu, pod przykryciem, z dwóch stron.

Przepis pochodzi z książki "Fit przepisy od baletnicy" autorstwa Svetlany Ovsyankiny, tancerki Teatru Wielkiego w Warszawie.

Zobacz także:

Fragment książki
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL