Reklama

Omlet z jagodami

Tanie, szybkie i pyszne danie.

Składniki

  • 40 dag miąższu z dyni
  • 4 jajka
  • szklanka mąki
  • 2 torebki cukru waniliowego
  • łyżeczka cynamonu
  • szklanka śmietany
  • łyżeczka tartej skórki z cytryny
  • 25 dag tłustego twarogu
  • 2 łyżki posiekanych migdałów
  • 20 dag dżemu jagodowego
  • 20 dag świeżych jagód
  • pół szklanki śmietany kremówki

Twaróg wymieszaj z cukrem waniliowym i posiekanymi migdałami. Pod koniec lekko wmieszaj ubitą śmietanę.

Miąższ z dyni zetrzyj na tarce o małych oczkach. Ubij jajka ze śmietaną i dodaj do dyni. Mąkę wymieszaj z cukrem wanilinowym, cynamonem i skórką z cytryny. Obie masy dokładnie połącz.

Ciasto wlej na rozgrzaną patelnię i chwilę podsmaż. Wyłóż masę twarogową i całość posyp jagodami.

Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 180°C przez 10 minut.

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy