Omlet ze szpinakiem i majerankiem
Trudność może sprawić przewracanie omletu. Po usmażeniu z jednej strony trzeba go zsunąć na talerz, nakryć patelnią i szybko odwrócić.

Składniki
- 8 jajek
- 25 dag mrożonego szpinaku
- 2 cebule
- 10 dag sera feta
- 1/2 szklanki mleka
- 4 łyżki oleju słonecznikowego
- 2 ząbki czosnku
- 4 gałązki majeranku
- sól, pieprz
1. Rozmrożony szpinak dobrze odcisnąć z nadmiaru wody. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Wszystko razem wymieszać.
2. Naszykować 4 miseczki. Do każdej wbić po 2 jajka i wlać po odrobinie mleka. Ubić widelcem, doprawić solą i pieprzem.
3. Na patelni rozgrzać jedną łyżkę oleju, przez jedną minutę smażyć na niej szpinak, wlać masę jajeczną z jednej miseczki, posypać 1/4 rozkruszonego sera feta, usmażyć, delikatnie przewrócić na drugą stronę, dosmażyć, zsunąć z patelni. Tak samo usmażyć pozostałe omlety. Gotowe trzymać w gorącym piekarniku. Podawać posypane posiekanym majerankiem.