Orientalny tuńczyk w sezamie

Kilka chwil i pyszny obiad gotowy
Kilka chwil i pyszny obiad gotowy123RF/PICSEL

Składniki

  • 600 g świeżego tuńczyka
  • 1 łyżki sezamu białego
  • 1 łyżki sezamu czarnego

na marynatę

  • 1/2 szklanki sosu sojowego
  • 1 łyżka posiekanego imbiru
  • 1 posiekany pęczek kolendry
  • 1 mała łyżeczka oleju sezamowego
  • 1 łyżka posiekanej trawy cytrynowej
  • sok z jednej limonki

dodatkowe

  • 100 ml sosu kabayaki
  • 4 łyżeczki marynowanego białego imbiru
  • świeże zioła do dekoracji
  • 4 łyżki glonów wakame
  • 4 łyżki marynowanego ananasa
  • 4 łyżeczki chrzanu wasabi
Portugalska sałatka z tuńczykiemStyl.pl
Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?