Reklama

Orzeźwiający sorbet ananasowy

W ananasie znajduje się niepowtarzalny zestaw enzymów i kwasów owocowych, które przyspieszają spalanie tłuszczów. Więc to idealny deser dla odchudzających się.

Czas przyrządzenia: 10 minut
Składniki dla: 4

Składniki

  • 800 g świeżego ananasa
  • 125 ml soku ananasowego lub jabłkowego
  • wiórki kokosowe

Przygotowanie:

1. Ananas obierz ze skóry, usuń zdrewniały środek. Pokrój na kawałki, zmiksuj z sokiem na mus.

2. Masę przełóż do mrozoodpornego pojemnika i wstaw do zamrażarki. Po 30 minutach wymieszaj ją widelcem na gładką masę. Wstaw z powrotem do zamrażarki, po 30 min ponownie wymieszaj. Czynność tę powtarzaj przez minimum 3 godz. Sorbet podawaj posypany uprażonymi na patelni wiórkami kokosowymi.  

Rada: Pośród zielonych liści ananasa, w samym środku, poszukaj najmniejszego liścia i spróbuj go wyciągnąć. Jeśli wychodzi bez problemu, to oznacza, że owoc jest dojrzały i słodki.

Zobacz także:

Reklama


Świat & Ludzie
Dowiedz się więcej na temat: kuchnia | sorbet | ananas
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy