Orzeźwiający sorbet ananasowy
W ananasie znajduje się niepowtarzalny zestaw enzymów i kwasów owocowych, które przyspieszają spalanie tłuszczów. Więc to idealny deser dla odchudzających się.
Przygotowanie:
1. Ananas obierz ze skóry, usuń zdrewniały środek. Pokrój na kawałki, zmiksuj z sokiem na mus.
2. Masę przełóż do mrozoodpornego pojemnika i wstaw do zamrażarki. Po 30 minutach wymieszaj ją widelcem na gładką masę. Wstaw z powrotem do zamrażarki, po 30 min ponownie wymieszaj. Czynność tę powtarzaj przez minimum 3 godz. Sorbet podawaj posypany uprażonymi na patelni wiórkami kokosowymi.
Rada: Pośród zielonych liści ananasa, w samym środku, poszukaj najmniejszego liścia i spróbuj go wyciągnąć. Jeśli wychodzi bez problemu, to oznacza, że owoc jest dojrzały i słodki.
Zobacz także: