Ostra sałatka z ogórka i wieprzowiny (Taeng kwa brio wan)

Ostra sałatka z ogórka i wieprzowiny (Taeng kwa brio wan)
Ostra sałatka z ogórka i wieprzowiny (Taeng kwa brio wan)materiały prasowe

Składniki

  • 1 duży zielony ogórek ze skorą przecięty wzdłuż na pół i pokrojony w plastry
  • 1 bakłażan tajski pokrojony na małe łódeczki lub 8 grillowanych plastrów zwykłego
  • bakłażana
  • ¼ szklanki wieprzowiny pokrojonej na cienkie kawałki i ugotowanej w osolonej wodzie
  • 8 krewetek oczyszczonych i ugotowanych bez pancerzy
  • ½ szklanki liści świeżej mięty (bez łodyg)

sos:

  • 2 ½ łyżki soku z limonki
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 2 łyżki cukru palmowego
  • 3 czerwone papryczki chilli drobno posiekane
dla 4 osób
materiały prasowe
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?