Owsianka bananowo-orzechowa
Owsianka to najlepszy pomysł na śniadanie. Syci i dodaje energii. Sprawia, że od poranka mamy świetny nastrój.
Składniki
- 2/3 szklanki płatków owsianych
- 2 szklanki napoju roślinnego (mleka)
- szczypta soli
- 1 łyżeczka nasion chia
- 1 większy banan
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżka kremu orzechowo-czekoladowego typu nutella
Sposób przygotowania:
1. Banana obierz i pokrój w plastry. Płatki włóż do rondelka. Zalej napojem roślinnym, np. ryżowym. Dodaj szczyptę soli, nasiona chia, banana i miód. Gotuj na niedużym ogniu 5-8 minut, aż płatki zmiękną. W połowie czasu gotowania dodaj krem orzechowy. Wymieszaj.
2. Owsiankę przełóż do miseczek. Ewentualnie udekoruj ją owocami lub posiekanymi orzechami.
Zobacz także: