Reklama

Owsianka bananowo-orzechowa

Owsianka to najlepszy pomysł na śniadanie. Syci i dodaje energii. Sprawia, że od poranka mamy świetny nastrój.

Składniki

  • 2/3 szklanki płatków owsianych
  • 2 szklanki napoju roślinnego (mleka)
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka nasion chia
  • 1 większy banan
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżka kremu orzechowo-czekoladowego typu nutella

Sposób przygotowania:

1. Banana obierz i pokrój w plastry. Płatki włóż do rondelka. Zalej napojem roślinnym, np. ryżowym. Dodaj szczyptę soli, nasiona chia, banana i miód. Gotuj na niedużym ogniu 5-8 minut, aż płatki zmiękną. W połowie czasu gotowania dodaj krem orzechowy. Wymieszaj. 

2. Owsiankę przełóż do miseczek. Ewentualnie udekoruj ją owocami lub posiekanymi orzechami.

Zobacz także:

Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy