Reklama

Owsiankowiec z owocami

Pyszne ciasto bez glutenu? To prostsze, niż myślisz! Wypróbuj przepis na ciasto owocowe na bazie mąki owsianej i ciesz się wyjątkowym smakiem.

Składniki

  • 4 jajka
  • 1/2 szklanki cukru trzcinowego
  • 200 g masła
  • 1 szklanka mąki owsianej
  • 1 szklanka mąki ryżowej
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • starta skórka z 1 cytryny
  • drobne owoce (mogą być mrożone)

Sposób przygotowania:

1. Masło stop i przestudź. Jajka ubij z cukrem na puch. Obie mąki wymieszaj z sodą i skórką cytrynową. Partiami dodawaj do masy jajecznej. Na końcu wlej letnie masło. Wymieszaj. 

2. Ciasto przelej do prostokątnej formy. Na wierzch wysyp owoce (mrożone wcześniej lekko oprósz mąką). Delikatnie je powciskaj. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz 40-50 minut. 

Zobacz także:

Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy