Pałki kurczaka

To danie zasmakuje najmłodszym domownikom.

Sos z ziołami? Czemu nie. Wszytko zależy od twoich upodobań
Sos z ziołami? Czemu nie. Wszytko zależy od twoich upodobań 123RF/PICSEL

Torebki chipsów naciąć, by wypompować powietrze. Chipsy wałkować w torebkach na małe okruszki, wymieszać z papryką. Jajka umyć, wybić do szerokiego głębokiego talerza, ubić trzepaczką. Mąkę wysypać na osobny talerz. Pałki kurczaka opłukać, starannie oczyścić, dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Panierować najpierw w mące, potem w jajku, następnie w rozdrobnionych chipsach. Pałki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić na 40 min do piekarnika nagrzanego do temp. 200°C.

Składniki

  • 12 pałek kurczaka
  • 2 paczki solonych chipsów
  • 3 jajka
  • 6 łyżek mąki
  • 3 łyżeczki papryki
12

Zobacz także: 

Teatr Kamienica ma już 10 lat!Styl TV
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas