Reklama

Pampuchy

Pampuchy to nasze tradycyjne pączki gotowane na parze, przyrządzane na słodko lub na słono. My polecamy wersję na słono- z sosem i kapustą.

Składniki

  • 4 dag drożdży
  • 50 dag mąki
  • łyżeczka cukru
  • 2 jajka
  • pół szklanki mleka
  • 5 dag roztopionego masła
  • masło klarowane

Sposób przygotowania:

1. Drożdże rozetrzyj z cukrem, wymieszaj z ciepłym mlekiem, odstaw na kilka minut.

2. Dodaj resztę składników i wyrób elastyczne ciasto. Przykryj ściereczką i odłóż w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po godzinie podziel ciasto na 12 części, uformuj kulki, pozostaw pod przykryciem na 10 minut. Gotuj na parze przez 15 minut. Możesz je podawać polane sosem, z kapustą i pulpetami.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy