Panierowane bakłażany
Smaczna przekąska w kilka chwil? Polecamy sprawdzony przepis na talarki z bakłażana à la chlebki. Danie idealnie sprawdzi się również jako warzywny dodatek do obiadu.

Składniki
- 2-3 bakłażany
- 50 g mąki
- 80 g bułki tartej
- 2 jajka
- 60 g masła
- sól
- pietruszka do posypania
Sposób przygotowania:Bakłażany umyj i pokrój w plasterki o grubości ok. 2 cm. Każdy plasterek obtocz kolejno w: mące, rozmąconych jajkach i bułce tartej. Smaż na dobrze rozgrzanym maśle na złoty kolor, pod koniec smażenia z każdej strony oprósz solą. Przed podaniem posyp pietruszką.
Danie sprawdza się idealnie jako dodatek do dania głównego, jak i samodzielna potrawa, na przykład z sosem czosnkowym.
Darmowy program - rozlicz PIT 2020