Reklama

Papryka z serem i szpinakiem

Faszerowanie to świetny sposób, by wykorzystać dary lata i przy tym dobrze się najeść.

Składniki

  • 5 podłużnych czerwonych papryk
  • garść szpinaku
  • 2 czerwone cebule
  • 15 dag sera feta
  • 10 dag tłustego serka homogenizowanego
  • oliwa
  • pieprz
  • garść migdałów

Przygotowanie:

Szpinak posiekaj, podsmaż i przełóż do miski. Dodaj pokrojony ser feta i serek homogenizowany. Całość wymieszaj i dopraw do smaku.

Papryki umyj, osusz, zetnij czubki i ostrożnie wyjmij nasiona. Wnętrze napełnij przygotowanym nadzieniem serowym. Następnie ułóż na wysmarowanej tłuszczem brytfance. ó

Nadziewane papryczki skrop oliwą. Włóż do nagrzanego piekarnika i zapiekaj w temperaturze 190°C przez 15 minut. W połowie pieczenia posyp je pokrojoną w krążki cebulą i posiekanymi migdałami.

Reklama

Zobacz także:


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy