Reklama

Papryka z serem i szpinakiem

Składniki

  • 5 podłużnych czerwonych papryk
  • garść szpinaku
  • 2 czerwone cebule
  • 15 dag sera feta
  • 10 dag tłustego serka homogenizowanego
  • oliwa
  • pieprz
  • garść migdałów

Szpinak umyj pod bieżącą wodą. Osusz, posiekaj i podsmaż. Przełóż do miski. Dodaj pokrojony ser feta i serek homogenizowany. Całość wymieszaj i dopraw do smaku.

Papryki umyj, osusz, zetnij czubki i ostrożnie wyjmij nasiona. Wnętrze napełnij przygotowanym nadzieniem serowym. Następnie ułóż na wysmarowanej tłuszczem brytfance.

Nadziewane papryczki skrop oliwą. Włóż do nagrzanego piekarnika i zapiekaj w temperaturze 190°C przez 15 minut. W połowie pieczenia posyp je pokrojoną w krążki cebulą i posiekanymi migdałami.

Reklama


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy