Reklama

Papryki faszerowane

Składniki

  • 350 g mielonego mięsa
  • 5 czerwonych papryk
  • oliwa
  • ząbek czosnku
  • cebula
  • 2 łyżki posiekanej kolendry
  • torebka ryżu
  • sól, pieprz i cukier
  • po puszce czerwonej fasoli, kukurydzy i krojonych pomidorów
  • 100 g żółtego sera
  • po łyżeczce mielonej papryki, kminu rzymskiego
  • posiekana papryczka chili

Na patelni na oliwie zeszklij pokrojoną cebulę i starty czosnek, po chwili włóż zmielone mięso i dokładnie obsmaż. Następnie dodaj papryczkę chili, fasolę (z zalewą) oraz kukurydzę (bez zalewy) i wymieszaj. Wrzuć pomidory i cukier. Dopraw wszystko solą i pieprzem. Mieszając, zagotuj. Farsz połącz z ugotowanym ryżem i nakładaj do połówek papryk. 

Piecz w temp. 180°C przez 20 minut. Pięć minut przed końcem pieczenia posyp papryki serem.


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy