Papryki faszerowane

Składniki
- 350 g mielonego mięsa
- 5 czerwonych papryk
- oliwa
- ząbek czosnku
- cebula
- 2 łyżki posiekanej kolendry
- torebka ryżu
- sól, pieprz i cukier
- po puszce czerwonej fasoli, kukurydzy i krojonych pomidorów
- 100 g żółtego sera
- po łyżeczce mielonej papryki, kminu rzymskiego
- posiekana papryczka chili
Na patelni na oliwie zeszklij pokrojoną cebulę i starty czosnek, po chwili włóż zmielone mięso i dokładnie obsmaż. Następnie dodaj papryczkę chili, fasolę (z zalewą) oraz kukurydzę (bez zalewy) i wymieszaj. Wrzuć pomidory i cukier. Dopraw wszystko solą i pieprzem. Mieszając, zagotuj. Farsz połącz z ugotowanym ryżem i nakładaj do połówek papryk.
Piecz w temp. 180°C przez 20 minut. Pięć minut przed końcem pieczenia posyp papryki serem.