Papryki faszerowane mięsem i ryżem

Teraz, na koniec lata, warto jeść jak najwięcej pomidorów, papryki, kapusty, dyni, cebuli i czosnku. Białka dostarczą nam warzywa strączkowe, chude mięso albo ryby
Teraz, na koniec lata, warto jeść jak najwięcej pomidorów, papryki, kapusty, dyni, cebuli i czosnku. Białka dostarczą nam warzywa strączkowe, chude mięso albo ryby123RF/PICSEL

Składniki

  • 4 czerwone papryki
  • marchew
  • 350 g mięsa mielonego
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • cebula
  • 1/2 szklanki ugotowanego ryżu
  • sól
  • pieprz
  • mielona słodka papryka
  • łyżka posiekanej natki
  • olej
  • 4 łyżki tartego parmezanu
Frittata z brokułem i słodką paprykąStyl.pl
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?