Reklama

Reklama

Pasta do chleba z pieczarkami

Idealnie sprawdzi się jako smarowidło do kanapek śniadaniowych. Będzie idealnym urozmaiceniem!

Składniki

  • średni por (biała część)
  • 3 pieczarki
  • łyżka masła
  • 50 ml białego wytrawnego wina
  • 100 g twarożku lub serka kanapkowego śmietankowego
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Por oraz pieczarki dokładnie myjemy i osuszamy. Por drobno siekamy, a pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach. 

2. Por dusimy przez chwilę na rozgrzanym maśle, a następnie dodajemy pieczarki. Dusimy, aż woda odparuje, po czym odstawiamy do wystygnięcia. 

3. Do chłodnej masy dodajemy twarożek lub serek z kubeczka i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. 

Zobacz także:

Rewia

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy