Reklama

​Pasta z pieczonego batata

Przepis z książki "Hummusy i pasty" Konrada Budzyka.

Składniki

  • 1 batat
  • ½ dużej czerwonej cebuli
  • 1 łyżeczka kuminu
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżka oleju rzepakowego

Sposób przygotowania:

Piekarnik rozgrzej do 200 st. C.

Warzywa obierz.

Batata pokrój na ćwiartki, posmaruj olejem i włóż do piekarnika.

Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ułóż kawałki batata i cebulę i piecz około 40 minut. Ostudź.

Wszystkie składniki umieść w wysokim naczyniu i miksuj do uzyskania jednolitej konsystencji.

Przełóż do wybranego naczynia i podawaj.

Na 100 g: kalorie 104,2 kcal białko 1,4 g tłuszcz 3,2 g węglowodany 17,6 g błonnik 2,6 g

Przepis pochodzi z książki "Hummusy i pasty" Konrada Budzyka. Wydawnictwo Znak. Premiera: lipiec 2017.

Reklama


Konrad Budzyk, dietetyk, weganin i bloger (blendman.pl), sprawi, że zdrowe warzywa i owoce pojawią się na twoim stole w nowej, zaskakującej postaci.

Styl.pl/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy