Pasztet dla wegetarian

Pasztet pieczarkowy
Pasztet pieczarkowy123RF/PICSEL

Składniki

  • 75 dag pieczarek
  • 10 dag komosy ryżowej
  • 5 małych cebul
  • 3-4 marchewki
  • 10 dag orzechów laskowych
  • 15 dag suszonych moreli
  • 5 dag suszonych śliwek
  • 10 dag mielonych migdałów
  • 10 dag płatków owsianych
  • 3 jajka
  • 1/3 szklanki białego wytrawnego wina
  • 2 łyżki dżemu morelowego
  • 4 gałązki szałwii
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 4 łyżki oleju
  • sól, pieprz
  • tłuszcz i mąka do formy
Ekspresowy przepis na pasztecikiInteria KulinariaInteria Kulinaria
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?